Opgericht op 15 maart 1969 – Wij zijn KBO Leende en bestonden in 2019 alweer 50 jaar.
Wij zijn een gezonde vereniging voor senioren/ouderen vanaf 50 jaar. Onze leden krijgen bij diverse bedrijven binnen Heeze /Leende korting op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

Wij zijn landelijk aangesloten bij KBO Brabant die ons ondersteunen bij juridische zaken. Samen met KBO Brabant dragen wij de ouderenzorg uit in de landelijke en plaatselijke politiek. Ook KBO Brabant biedt leden diverse leuke activiteiten tegen betaalbare prijzen, mogelijk krijg je in Musea , theater , reizen e.d. kortingen op vertoon van de KBO pas.

Huisvesting KBO Leende

Dorpshuis De Schammert is de ruimte voor onze wekelijkse activiteiten. In de foyer vinden de inloopactiviteiten plaats waarbij soms uitgeweken wordt naar een grotere ruimte.Het is ook mogelijk om op donderdagmiddag te biljarten. Aan de leestafel bij de bibliotheek kunt u rustig de krant en diverse tijdschriften inkijken of lezen.

Dorpshuis de Schammert is een goed toegankelijk gebouw midden in het centrum van Leende.Ingang vanaf de parkeerplaats aan de Kerkstraat of via ingang Dorpsstraat. Gebruik hierbij de rode knop om de deuren makkelijk te openen.